Miksi?

Miksi kirjoittaa blogia ja mitä sillä tavoittelen? Millaisista mielenkiintoa herättävistä teemoista kirjoittaisin? Näitä ja monia muita kysymyksiä olen pyöritellyt mielessäni ennen päätöstäni julkaista omia ajatuksiani nimeäni kantavassa blogissani. Kyseessä ei ole hetken mielijohde vaan kuukausia kestänyt ajatusprosessi. Huomasin, että tärkeimmäksi motiiviksi vahvistui halu osallistua ”Tulevaisuuden kunnan” ympärillä käytävään keskusteluun.

On selvää, että edessä on satavuotiaan Suomen suurin hallinnollinen reformi, joka tulee aikanaan koskettamaan ihan jokaista suomalaista. Siitä syystä onkin paikallaan pohtia esimerkiksi sitä, millaisiksi kunnat muuttuvat tultaessa 2020-luvulle, ja mitkä ovat muutoksen voimakkaimmat tekijät. On mielenkiintoista seurata eri kunnissa käytävää keskustelua edessä olevaan muutokseen valmistautumisesta. Osataanko käyttää mahdollisuus kuntalaisten ja yrittäjien parhaaksi vai jähmetytäänkö puolustamaan aikanaan hyvin toimineita ratkaisuja? Luvassa on ajatuksiani kunnan roolin muutoksesta ja uudelleenrakentamisesta. Lupaan jättää byrokratian vähemmälle huomiolle keskittyen asiakkaisiin, elinvoimaan, maineeseen ja henkilöstöön.

Haluan myös jäsennellä ajatuksiani täsmällisimmiksi ja mielestäni kirjoittaminen on tähän työhön oiva tapa.  Asettamalla omat ajatukset ja tunteet toisten arvioitaviksi, tulee väkisinkin pohdittua asioita syvällisemmin kuin sosiaalisen median viestinnässä. Toivon kirjoituksieni herättävän keskustelua ja uskon vahvasti palautteen eteenpäin vievään voimaan.

Tulen kirjoittamaan myös Tammelan tiestä kohti ”Tulevaisuuden kuntaa”, sillä haen ajatuksilleni pohjaa johtamastani kunnasta. Kirjoituksieni kautta avaan työtäni kunnanjohtajana ja samalla tapaani johtaa muutosta kohti yhteistä tavoitetta. Tämä ei siis ole Tammelan kunnan virallinen blogi vaan Tammelaa johtavan kunnanjohtajan henkilökohtainen blogi.  Näiden kirjoitusten keskiössä on kunnan johtaminen ei päivän politiikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *