Kallen tarina

Kallen tarina

Kuka on Kalle Larsson?

Kalle on uuden sukupolven kunnanjohtaja, joka kokee ja näkee muutoksen mahdollisuutena luoda kunnista entistäkin merkityksellisimpiä kohtaamispaikkoja kansalaisille ja yrityksille.

Kuntakentällä käynnistynyt päivitystarve on perusteltu. Käytettävissä oleva aika tulee käyttää viisaasti hyväksi uuden 2020-luvun kunnan määrittelemiseksi. Vahvana elinvoimakuntamallin kannattajana tavoitteellinen kumppanuus ja asiakaslähtöisyys ohjaavat hänen nykyistä työtä Tammelan kunnan päivittämisessä.

Kalle on kolmen tyttären isä ja intohimoinen luonnossaliikkuja. Erityisesti linnut ja luontokuvaus saavat hänet liikkeelle vuoden ympäri. Luontoa on ihmetelty myös kotimaan rajojen ulkopuolella. Kotiaan Kalle pitää vanhassa rintamamiestalossa Salossa.

Polku kunnanjohtajaksi

Lukion jälkeen ajatus sotilasurasta vei Kallen mukanaan useammaksi vuodeksi Puolustusvoimien palvelukseen. Näinä vuosina omat ajatukset kirkastuivat. Haasteita täynnä oleva sotilasura ei sittenkään tuntunut loppuelämän osalta oikealta valinnalta. Vuonna 1999 alkoivat opinnot Joensuun yliopistossa, pääaineena Suomen historia. Päämääränä oli aineenopettajan pätevyys, mutta 2006 saatu tutkinto sisälsi myös vahvan otannan hallinto- ja kunnallisoikeutta.

Valmistumisvuotena hän aloitti työt Nummi-Pusulan kunnan kehittämispäällikkönä. Neljänä työvuotena kuntaa kehitettiin erityisesti yritystoiminnan toimintaympäristön ja markkinoinnin ja viestinnän saroilla. Vuonna 2010 Kalle siirtyi Varsinais-Suomen maakuntaliittoon edunvalvonnan ja kuntayhteistyön tehtäviin. Se oli näköalapaikka, jossa maakunnan menestymisen kannalta merkittävät asiat tulivat tutuiksi.

Tammikuussa 2013 kutsui Toivakka Keski-Suomesta, kun hän siirtyi kunnanjohtajaksi Jyväskylän kaupungin naapurikuntaan. Vajaan kahden vuoden aikana kunnan talous tasapainotettiin ylijäämäiseksi. Samalla kunnan imagoa ja elinvoimaisuutta vahvistettiin laajalla rintamalla. Mielenkiintoinen muutosprosessi jäi Kallen osalta kesken, kun hän antoi kesällä 2014 suostumuksena Tammelan kunnan kunnanjohtajaksi. Tässä tehtävässä hän on toiminut marraskuun alusta 2014 lähtien.

Osaaminen

Kalle on omimmillaan kehittäessä kunnan elinvoimaisuutta kokonaisuutena. Strategisena toimijana kunnan visio ja arvot ohjaavat vahvasti toimintaa. Johtajuus, etenkin johtajuus muutoksessa motivoi häntä väkevästi laittamaan itsensä peliin. Henkilöstön hyvinvointi ja työnantajaimago ovat Kallen johtamien organisaatioiden menestyksen kivijalka. Itse hän uskoo jaettuun arvojohtajuuteen.